Карнавал 2020 на остров Мадейра с разнообразие и различни дейности

Карнавал 2020 на остров Мадейра ви предлага разнообразие от дейности по ваш избор, с възможност за интегрирането им като обикновен зрител или като активен участник, празненства, които се провеждат между 19 февруари и 1 март.

В Мадейра карнавалният сезон живее в постоянна празнична атмосфера. Както в инициативите от официален характер, така и в инициативите от по-спонтанен характер, вкоренени в мадиранска традиция, радостта и доброто разположение преобладават по улиците, в развлекателните заведения и частните къщи.

Научете повече за това какво да очаквате от Карнавала 2020 на остров Мадейра!

Карнавал 2020 на остров Мадейра

Събота - 22 февруари

В събота вечер пъстрото и оживено алегорично шествие отвежда хиляди туристи и жители до центъра на Фуншал, за да го гледа. Това е основната атракция на карнавалните фестивали в Мадейра. В него участват повече от хиляда гуляи в крещящи костюми и дузина изящно украсени плувки.

Вторник - 25 февруари

Шествието Трапалао, проведено във вторник на карнавала, представлява шествието, което преди това беше извършено спонтанно в Rua da Carreira. Участието е отворено за всички, местни и чуждестранни, и може да се извършва индивидуално или в групи.

Празник на Компадерите - 15-16 февруари

Карнавалните тържества започват с „Фестивала на Compadres”, който се провежда в Сантана. Тази традиционна празничност е включена в ритуалите за преминаване от зимата към пролетта и регенерация на местната общност. Действието се развива в ясен антагонизъм между местните жители на мъже и жени, очевидно в конфекцията на кукли и кукли със сатиричен характер.

Улична анимация - 19 февруари до 1 март

От сряда до Деня на карнавала, градът в центъра на Фуншал, особено централният знак на авеню Ариага, се оставя да бъде заразен от магията на карнавала и се превръща в център на множество инициативи за улична анимация, които включват музикален карнавал, шоута, улици и различни представления , допринасящи за пробуждането на духа на веселието на туристите и жителите.

Карнавал „Грабежи“

Традиционна проява на карнавала в Мадейра са така наречените „грабежи“, които се случват по времето, водещо до карнавала. Те се изпълняваха от групи, които маскираха „ограбиха“ дома на приятели и познати, за да ги изядат от тогавашните вкусотии: традиционните „мечти“ и „неразположение“.

Тематични партита

Единиците за нощен живот предлагат, също през времето, водещо до Карнавала, няколко тематични вечери, като „Нощта на хипитата“ и „Нощта на трансвеститите“, приканвайки своите потребители да се забавляват, маскирани в маска на тази тема.

Карнавал на солидарността

Центърът отново е наздравен с друга анимационна инициатива, която се отличава с оригиналност и креативност. С заразителна енергия стотици веселяци от Асоциацията за развитие на общността във Фуншал дефилират по авеню Ариага до Общинската градина, където се провежда шоу.

Детски карнавал

През този период родителите и децата се стремят да правят маските, които носят на училище. В петък сутринта преди Карнавалния ден около хиляда малки гуляи от различни училища и детски заведения във Фуншал дефилират, маскирани, през центъра на града (Avenida Arriaga), в среда на карнавална анимация.

Искате свобода на движение на остров Мадейра?

Най-добрият начин да обиколите остров Мадейра е с едно от нашите превозни средства. В 7M Rent a car можете да намерите идеалното превозно средство, за да се придвижите по време на ваканцията си в Мадейра. Наемете някой от нашите най-евтините или най-луксозните превозни средства.

Направи резервация?

Търсете в нашите специални оферти, достъпни само на уебсайта.

Последни статии

Информация за контакт

Телефон1: (+351) 291 640 376**

Телефон2: (+351) 966 498 194*

Мейл: [имейл защитен]

*Обаждане до португалската национална фиксирана мрежа | **Обаждане в португалската национална мобилна мрежа

Безопасност винаги

Тъй като вашата безопасност е важна за нас, ние имаме най-добрите пакети на пазара.

Денонощна услуга всеки ден

За да не пропуснете нищо, разчитайте на нас по всяко време всеки ден.

Най-добрите цени

Кой казва, че качеството трябва да е скъпо? Най-добрите цени, за да мислите за вас.

Имате въпрос? Чувствайте се свободни ...